" />" />مشروح مباحث مطرح شده در اولین نشست تخصصی (بخش اول)
این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
ششمین همایش(مجازی)ساخت داخل و بازسازی تجهیزات و قطعات نیروگاهی به همراه اولین نیروگاه ایده
Local content in power plant parts manufacturing & refurbishment

مشروح مباحث مطرح شده در اولین نشست تخصصی (بخش اول)


ارسال شده در تاریخ :
مشروح مباحث مطرح شده در اولین نشست تخصصی (بخش اول)

توضیحات دکتر عیسی پور در نشست تخصصی ششمین همایش ساخت داخل روز چهارشنبه 16 مهر ماه


در راستای اجرای سیاست­های کلی نظام درخصوص توانمندسازی شرکت­های داخلی و قطع وابستگی در شرایط تحریم، این شرکت امکانسنجی ساخت داخل، توانمند سازی شرکت‌های دانش بنیان و ایجاد خط تولید را جزء اهداف خود قرار داده که بحمدالله نتایج پرباری داشته است بطوری که با برنامه ریزی های صورت گرفته کلیه پره های توربین گازی که دارای تکنولوژی پیچیده ای می باشد و زمانی تامین آنها از معضلات نیروگاهها بود در داخل ساخته می شود یا در حال ساخت می باشد همچنین سایر قطعات و مجموعه هایی که تامین آنها از معضلات نیروگاهها می باشد در برنامه ساخت داخل قرار گرفته است.

در سال گذشته حدود 6965 ملیارد ریال قرارداد ساخت داخل بوده است که اگر میخواستیم این ها را از خارج وارد کنیم مبلغی معادل با 11345 ملیارد ریال باید پرداخت میکردیم. در سال جاری هم ما تا کنون حدود 186 ملیارد تومان قرارداد ساخت داخل بسته ایم.

در حال حاضر به صورت کلی تقریباً بیش از 90 درصد تجهیزات حساس و اصلی از قبیل بخش های مختلف توربین، ژنراتور، بویلر، پمپ ها و فن‌ها نیروگاهی ساخت داخل می‌شوند با توجه به اینکه مجموعه نیروگاهی تولید برق حرارتی، مجموعه ای از نیروگاههای متعدد و با فناوری های کاملا متفاوت می باشند این درصد در نیروگاههای مختلف متفاوت است. در خصوص 10 درصد باقیمانده که اغلب مربوط به سیستم های کنترل و حفاظت می‌باشد برنامه ریزی های لازم صورت گرفته است. سیستم کنترل واحدهای گازی بومی سازی شده است و بومی سازی سیستم کنترل واحدهای بخار از طریق پژوهشگاه نیرو و با همکاری یکی از شرکتهای دانش بنیان در حال برنامه ریزی می باشد. به دنبال ساخت داخل تجهیزات ابزار دقیق می باشیم و از کلیه شرکتهایی که در این زمینه فعالیت دارند دعوت به همکاری می‌شود و از طریق تولید بار اول که در ادامه توضیح خواهم داد از آنها حمایت خواهد شد. همچنین ساخت داخل رله نیروگاهی نیز در حال اقدام می باشد.

نقش شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در حمایت از تولید ساخت داخل بر اساس ماموریت های محول به این شرکت، تضمین خرید تولیدات ساخت داخل در مقابل نمونه مشابه خارجی این قطعات می باشد. بر این اساس کلیه شرکت های مدیریت و تولید برق ملزم به اخذ مجوز خرید خارجی از دفتر فناوری و بومی سازی نیروگاهها می باشند. کلیه درخواست ها به صورت دقیق مورد بررسی قرار گرفته و اگر امکان ساخت داخل در کشور وجود داشته باشد، به هیچ عنوان مجوز خرید خارجی صادر نمی گردد.

با توجه به استقلال شرکت های تولید و مدیریت تولید هر کدام در زمینه ساخت داخل فعالیت های قابل ملاحظه ای داشته اند که در این خصوص نمایشگاه مجازی قطعات و نیازمندی‌های ساخت داخل نیروگاهی به زودی راه‌اندازی خواهد شد. در این نمایشگاه مجازی دائمی قطعات ساخته شده در واحدهای نیروگاهی به نمایش گذاشته می‌شود و نیازمندی‌های این صنعت که بایستی در داخل کشور ساخته شود در اختیار عموم قرار خواهد گرفت تا شرکت‌هایی که توانایی ساخت داخل این قطعات را دارند برای همکاری با شرکت اعلام آمادگی کنند. اصنا در این زمینه می تواند کمک بزرگی به شرکت مادر تخصصی بنماید.

با توجه به اهمیت مضاعف استفاده حداکثری از ظرفیت های داخلی کشور برای تولید اقلام راهبردی و دانش بنیان در شرایط تحریم، و نظر به انتخاب شعار سال 1399 به نام جهش تولید توسط مقام معظم رهبری، به موازات تشکیل کمیته بار اول در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کمیته تولید بار اول شرکت مادر تخصصی تولید بار اول تشکیل گردید. بر اساس مفاد مصوبه 20/3 ستاد مقابله با تحریم، اگر ساخت قطعه‌ای برای اولین بار در کشور انجام شود، با تایید کارگروه تولید بار اول معامله با شرکت های دانش بنیان بدون الزام به رعایت تشریفات قانون برگزاری مناقصات قابل انجام می باشد. در سال گذشته یکبار از این ظرفیت برای ساخت رتور توربین F9 استفاده شده است که متاسفانه بدلیل تاخیر در انعقاد قرارداد به مشکل برخورد کرده است. در سال جاری برنامه ریزی جهت طراحی و ساخت داخل  Retaining Ring با استفاده از این ظرفیت صورت گرفته است.

جهت تهیه لیست بلند تأمین کنندگان و سازندگان داخلی شورای ارزیابی صلاحیت تأمین کنندگان در شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی تشکیل شده است و فراخوان چهار قطعه یدکی نیروگاه همچون پره‌های ثابت و متحرک واحدهای F5 ، لوله های بویلر و فیلتر واحدهای توربین‌های گازی از طریق ستاد ایران اعلام شده و به زودی لیست بلند این قطعات را تهیه و اعلام می‌گردد تا با ابلاغ آن به شرکت‌های زیرمجموعه تولید بتوانند از این لیست بلند استفاده کنند. این برنامه برای تأمین کنندگان قطعات نیروگاهی ادامه خواهد یافت.

دستورالعمل ارزیابی صلاحیت پیمانکاران تعمیرات اساسی در حال بروزرسانی است و پس از بروزرسانی این دستورالعمل و اخذ مصوبه کمیته فنی و بازرگانی شرکت تولید نیروی برق حرارتی، دستور فراخوان برای تهیه لیست بلند پیمانکاران تعمیرات اساسی از طریق ستاد ایران ارائه خواهد شد. کلیه شرکت های مدیریت تولید که نسبت به اصلاح اساسنامه خود اقدام نموده اند می توانند در این فراخوان ها شرکت نمایند.

در ادامه مهندس عیسی  پور در رابطه با قطعه بار اول گفت:
اولین شرط این است شرکت میبایست شرکت دانش بنیان باشد. دوم این که این قطعه تا کنون در داخل کشور ساخته نشده باشد. مواد اولیه اگر خارج کشور باشد به نوعی میپذیریم اما بیشتر به دنبال قطعاتی هستیم که مواد اولیه آن هم در داخل کشور موجود باشد، اما تکنولوژی قطعه داخل کشور وجود داشته باشد و مواد اولیه آن در خارج از کشور باشد، این را هم میتوانیم به عنوان قطعه بار اول در نظر بگیریم. 
باید دنبال قطعاتی باشیم که ساخته نشده است، ما شرکتی را که ادعا میکند را بررسی و بازدید میکنیم و توانمندی های آن ها را مورد ارزیابی قرار میدهیم. یعنی هر شرکتی نمیتواند ادعا کند و ما آن را بپذیریم. ما قطعاتی که آن شرکت تا کنون ساخته است را مورد ارزیابی قرار میدهیم و نهایتا نتیجه را اعلام میکنیم. 

 



میانبرها



















 

شبکه های اجتماعی

                 
                

فایل های مورد نیاز

قالب ارائه مقالات
 
قالب ارائه مقالات
قالب ارائه مقالات
 
نیازهای فناورانه

 
قالب ارائه ایده

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.0)